Fiskekoncernen A. Espersen bliver ny lejer i ADPs Port House

ADPs nye kontordomicil, Port House, bliver et moderne flerbruger kontorbyggeri i det nye Sønder Voldgade Kvarter på havnefronten i Fredericia. Port House indeholder en række attraktive erhvervslejemål og én af de første lejere bliver den lokale virksomhed A. Espersen, som vil åbne et kompetencecenter med plads til ca. 35 medarbejdere.

Port House bliver et moderne og fleksibelt flerbruger kontorbyggeri bestående af to bygninger på hhv. 4.535 m2 og 3.410 m2 med mulighed for flere lejemål fordelt på fem etager. Bygningerne indeholder kontorer, fælles reception, et mødecenter og kantine og får en attraktiv beliggenhed med udsigt til Lillebælt.

Fiskekoncernen A. Espersen bliver én af de første virksomheder, der flytter ind, når Port House efter planen står klar i efteråret 2018.

35 arbejdspladser bliver i byen
A. Espersen meddelte tidligere på året, at de på grund af skærpede konkurrencevilkår lukker deres produktionsenhed på havnen i Fredericia og overflytter den til Polen. Overflytningen vil ske gradvist og størstedelen af overflytningen forventes først at ske i løbet af 2018. Den samlede overflytning forventes fuldt gennemført inden udgangen af 2018.

Med meddelelsen om den kommende lukning af produktionen blev det samtidig meldt ud, at Espersen ville etablere et kompetencecenter i Fredericia med plads til ca. 35 af virksomhedens nuværende medarbejdere.

”Vi har siden udmeldingen om lukningen af vores produktionsenhed i Fredericia arbejdet på at finde en god løsning for de blivende 35 arbejdspladser, som skal bevares i Fredericia. Port House er en ideel løsning for os, fordi vi bl.a. får mulighed for at etablere et udviklingskøkken, hvor vi kan udvikle nye produkter, inden disse sendes til produktion på vores fabrikker. Udover produktudvikling bevares også arbejdspladser inden for salg, markedsføring, indkøb,overordnet produktionsplanlægning, kvalitetssikring og dele af støttefunktionerne”, siger Max Sørensen, COO i A. Espersen.

”Med den kommende lukning af Espersens produktion mister både byen og Fredericia Havn en stor produktionsvirksomhed. Espersen har ligget på Fredericia Havn i mange år, og derfor er ADP også påvirket af lukningen. Vi er derfor meget glade for, at vi sammen med Espersen har fundet en god løsning for de resterende arbejdspladser, som bliver i byen” siger Nils Skeby, CEO i ADP A/S.

Attraktive erhvervslejemål
Port House står efter planen klar til indflytning i to etaper. Første bygning er klar i efteråret 2018 og anden bygning i efteråret 2019. Arkitekt på Port House er Smidt Hammer Lassen, og Enggaard A/S bliver totalentreprenør. Byggeriet går efter planen i gang i løbet af sommeren 2017.